Health Tips

ENGLISH: This i a recap of my state of health for this year. To be biologically fit means to practice the proper mind/body exercises and to do that gleefully. Further more what has to be done 3x a week MUST BE DONE! My training starts with a properly built warm up and then the challenging strength training from head to toe. I work and you should too (only when regular participent) in a manner, that I literally feel the exercises deep in my bones. Euro-Gym™ fulfills this expectation with tangible results in shaping. Just look at those 70 and above people who started it 15-30 years ago. I complete my training with a 10′ relaxation to ‘heal’ my body. I am doing my Chi-meditation just before sleep to let my particle field to restructure. This is the field, the bottom layer of human existence where stress is causing the first signs of changes.
Regarding nutrition: I keep choosing the right protein, carb and fat also paying attention to wait with the next meal until I am hungry. I keep my dinner light thus my liver can relax in its main, night Chi period. I keep 6 days healthy nutrition but easing up on the 7th.
My external strength can be seen in my tensing arm muscles in the mean time my internal strength is outcroping on my T’shirt in this picture (freedom of heart/centered). This is the holistic way, that my health is in my own hands.
Love and Excellent Health for ALL! 

MAGYAR: Az éves egész-ségem összefoglalója azoknak, akik a tornámat, az Euro-Gym™-et rendszeresen végzik és mindenki másnak is. Nem a géneken múlik a biológiai fiatalosság, hanem azon, hogy a helyes testi-lelki hozzáállással és jókedvűen, hetente háromszor eddzen az ember. A helyesen felépített Euro-Gym szabályai: a (15′) bemelegítés után következhet csak az erősítés. Az edzések során úgy kell átdolgozni az egész testet, hogy a csontokig érezhető legyen a hatás. Az edzést záró erőnlét-visszaállító tízperces relaxáció szerves része a fizikai edzésnek. Az elalvás előtti Chi-meditáció kiegyensúlyozza a részecskemezőt, vagy kvantummezőt. Az akupunktúrás orvosok a legfogékonyabbak arra, hogy érzékeljék: mi zajlik ebben a térben a létezésünk legmélyén. Ebben a mezőben érzékelhető a negatív elváltozás első jele, amit a stressz okoz. Ne feledd: a túlzott mentális terhelés is stressz. Úgy gondolom, hogy a táplálkozásban nemcsak az a fontos, hogy minőségi forrásból származó fehérje, szénhidrát, vagy zsír táplálja szervezetünket, hanem az is lényeges, hogy hagyjunk időt a bevitt értékes tápanyagok feldolgozásának anélkül, hogy megzavarnánk ezt a folyamatot további étkezésekkel.

Elengedhetetlen feltétele az egészséges életvitelnek, hogy lefekvés előtt könnyű vacsorát fogyasszunk, mert így tud a máj pihenni a fő éjszakai Chi ciklusában. Azt tapasztalom hosszú évek óta, hogy a helyes életmód betartása élvezetessé válik és azt a többlet érzést adja életünkhöz, hogy az egész-ségünk a saját kezünkben van. A hetedik nap kedvezményeket teszek a táplálkozásomban. A külső erőmet az izmaim feszülése mutatja, a belsőm pedig rám van “tapétázva” ezen a fotón.  🙂
Kitűnő egész-séget kívánok mindenkinek! 🙂

 

Comments are closed